lördag 18 januari 2014

Skidtestet

I dag hade jag bestämt mig för att åka till Larsmo och premiärtesta mina nya Fischerskidor - oavsett väder. Det var -18 grader kallt, så jag drog på mig min "Darth Vader"-mask för att skona luftrören lite. Spåret såg bra ut, men ställvis fanns det lite grus som förorsakade repor. Det kändes tråkigt, men skidorna är väl till för att användas.

Första intrycket av skidorna är att de är väldigt lättmanövrerade. Det märks att de är mjukare än mina Madshusskidor, för jag hade riktigt bra fäste i uppförsbackarna. Nu kanske jag kan börja använda benen mera effektivt istället för att dra mig upp med armarna. Jag måste öva på diagonaltekniken, för jag har utvecklat en konstig stil då jag har försökt krafsa mig uppför backen utan att ha fäste. Jag åkte också ett varv utan stavar så att jag verkligen fick öva mig på att trycka ner skidorna.

Glidet var det sämre ställt med, men det beror säkert på kölden och att skidorna är menade för varmare fören. Men om jag måste välja har jag nog hellre bra fäste än superglid. Summa summarum: jag är nöjd!

3 kommentarer:

  1. Skidor brukar vara tröga i början. De börjar säkert glida bättre efter att du åkt några gånger. Om du har möjlighet, värm in lite glid och sickla bort, så får du bättre glid och får bort "håren" som sticker ut från de nya skidornas botten.

    Tränade också utan stavar idag. Som jag vinglade :) Blir nog att träna mera teknik.

    Peter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visste inte att det finns hår under skidorna :) Vi lade tre varv paraffin under dem, men det blir väl att åtetupprepa proceduren snart. Och så borde man kanske stenslipa dem och då kanske reporna också skulle gå bort.

      Det är bara att kämpa på med teknikträningen!

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera