tisdag 28 maj 2013

Kvällslektyr

I dag damp den bästa träningstidningen ner i postlådan: Vasalöparen. Vilken perfekt nedvarvning efter en cykeltur till Öja med ABC-gänget. Och jo, det blev en glass i dag också! Undrar om Laila Kveli äter glass på sina träningspass?

lördag 25 maj 2013

Återhämtningsvecka

Eftersom jag tränade nästan 13 timmar förra veckan, tyckte jag det var på sin plats med en återhämtande vecka. Två av veckans tre pass är avklarade och kroppen känns utvilad. På dagens löptur hade jag riktigt bra klipp i benen, men värmen gjorde att jag måste gå emellan. I morgon blir det en cykeltur. Kanske får vi glass :)

söndag 19 maj 2013

Sommaren är här

I morse då jag vaknade kände jag mig förvånansvärt fräsch i kroppen. Det tog inte alls emot att hoppa upp på cykeln och påbörja färden mot föräldrarnas sommarstuga. Fram till Monäs var det medvind och varmt. Sedan då jag närmade mig havet blev det svinkallt och solen gick i moln. De fem sista kilometrarna är grusväg, som avklarades utan missöden.

Väl framme var jag förstås svettig och hade inget annat val än att ta ett uppfriskande dopp. Det var ca 7 grader i vattnet... Sedan lagade jag upp eld i spisen för att få tillbaka värmen i kroppen. Efter någon timme dök mina föräldrar upp med dagsfärsk sik, som de rökte. När jag tog första tuggan tänkte jag: "Nu är det sommar!"

Efter att vi druckit kaffe begav jag mig hemåt. Före Nykabi blev jag vettskrämd då en buss körde om mig så nära att jag vinglade till. Efter Nykabi var motvinden rakt på och det gick i snigelfart. Två NCK-herrar var vänliga nog att dra mig till Socklot. De tycktes inte ha några problem med vindarna, utan cyklade i drygt 30.

100 km blev dagens saldo. Det har kommit bra med cykelkilometrar den här helgen.

Nu är jag ganska trött

Vilodag i morgon kanske? ;)



lördag 18 maj 2013

Pedersöre runt + lite till

I strålande solsken begav jag mig till starten av PP runt. I Bennäs råkade jag en vilsen finsk cyklist som sökte efter Jyväskylävägen. Men då han hörde att det ordnades ett cykellopp ville han också vara med! Synd att jag glömde fråga varifrån han hade cyklat.

I starten bildade vi en egen liten klunga bestående av undertecknad, Maria, Matias, Johan och en till Forsbybo som jag tyvärr inte vet vad heter. På Kållbyvägen kom två ambulanser omsusande. En NCK-klunga hade krockat med varandra. Hoppas ingen blev allvarligt skadad. Själv blev jag lite mera aktsam i vår klunga efter det.

Vi trampade på i ganska lugn takt så att alla skulle hinna med. Vi tog två saftpauser och efter 61 roliga kilometrar var vi tillbaka i Bennäs.

Efter loppet kände jag mig inte färdig med cyklingen för dagen. Jag lyckades övertala Matias att komma med på en omväg hem. Vi började med att äta hamburgare i Mysinge (mums). Sedan cyklade vi via Riksåttan till Nykabi. Vi åkte via Socklot mot Pörkenäs, där en bit av sträckan var på grus.

Därefter blev det lite skogscykling så att vi kunde ta oss till Fäboda. På några ställen var det gyttjigt och träd låg över stigen, så där hamnade vi att gå / bära cyklarna. Jag gillade att cykla i skogen, så jag kom fram till att jag borde skaffa en Mountainbike någon gång.

Vid Fäboda kaffestuga fick vi varsin efterlängtad glass. Efter att ha beundrat utsikten en stund trampade vi hemåt. Mätaren stod på 122 km.

Vilken härlig dag! Hoppas det vackra vädret håller i sig.

torsdag 16 maj 2013

Fru Fortuna

I går fick jag veta att jag har vunnit ett tre månaders träningskort till Studio Z! Gissa om jag blev glad! Ännu gladare blev jag då jag fick veta att de har mycket annat på programmet än zumba nuförtiden, bl.a. Bodypump och Bodybalance. I dag var jag och bekantade mig med studion och jag blev positivt överraskad. Salarna var stora och ljusa och utrymmena fräscha. Jag inledde med ett halvtimmes corepass, och det kändes som att en halvtimme räckte bra till, för magmusklerna var ganska möra efteråt. Sedan cyklade jag hem och bytte om till löparmundering. Benen var lite trötta, men drygt fem kilometer fick jag ihop i det vackra vädret.

På lördag ska jag (och förhoppningsvis Maria) cykla PP-runt, ett motionslopp på 60 km i Pedersöre. På hemsidan står det att loppet börjar kl. 10, men jag har hört ryktas att landsvägscyklisterna brukar starta redan kl. 9. Så ett klockslag borde man få reda på före helgen.

Annars går livet sin gilla gång med jobb, trädgårdsarbete och träning. Sjömannen är på båten och har parkerat bilen i Åbo hamn. Så nu måste jag cykla överallt i 10 dagar. Tur att det är vackert väder och att jag gillar att cykla!

lördag 11 maj 2013

En nybörjare i löpning

I skidåkning och cykling klarar jag av att reglera ansträngningsnivån så att det känns lätt då det går långsamt. I löpningen har jag inte kommit så långt ännu. Det känns lika tungt hur sakta eller fort jag än springer. På dagens pass kändes uppvärmningen nästan lika jobbig som halvtimmen i det högre tempot. Jag hoppas att mina ben håller ihop så att jag skulle kunna springa oftare. En gång i veckan räcker inte riktigt.

onsdag 8 maj 2013

Tempopass

Den här veckan gjorde jag ett sällsynt taskigt träningsupplägg då jag var på gymmet i går fastän det var vackert väder. Eftersom det utlovas regn några dagar framöver var den här kvällen min sista chans att ge mig ut på en cykeltur. Så länge maken grillade revbensspjäll for jag ut på en liten bensträckare. Eftersom sträckan var förhållandevis kort (34 km) gjorde jag mitt bästa för att hålla farten uppe. Fort vet jag inte om det gick, men svettig blev jag och benen fick känna på lite mjölksyra. Nu ska det bli skönt med ledigt resten av veckan. Man kan ju faktiskt springa fastän det regnar...

lördag 4 maj 2013

15,5 km gågging

I dag gåggade jag enligt receptet 5 minuter gång, 15 minuter löpning. Känslan i kroppen var bra. Jag kände mig stark och fokuserade på löptekniken.

Jag hade inga känningar i knät, men däremot blev mina vader stenhårda. Särskilt höger vad var sjuk. Antagligen springer jag för mycket på asfalt. Och så försöker jag lägga om min löpstil så att jag landar mera på främre delen av foten, vilket säkert belastar vaderna mera. Och nya skor borde jag säkert köpa också.

onsdag 1 maj 2013

Cykling till mammas

Efter att ha besegrat latmasken i mitt huvud hoppade jag på cykeln och påbörjade färden mot Monäs. Stundvis var det sådan motvind att det knappt gick framåt. Jag kunde inte riktigt avgöra varifrån det blåste, för jag tycktes ha motvind efter alla tre högersvängar i korsningarna. Jag försökte peppa mig själv med positiva tankar, som att motvind bygger pannben och ger starka ben.

Efter att ha umgåtts med familjen och tankat energi, var det dags att fara tillbaka. Hemfärden var betydligt behagligare och gick 20 minuter snabbare. 89,6 km blev dagens saldo.

Glada Vappen!

Efter fyra hårda träningsdagar var jag förtjänt av en vilodag med lyxmat i goda vänners lag. I morgon fyller mamma år och jag hoppas vädret tillåter att jag uppvaktar henne på cykel. Jag tror dock det kommer att blåsa ganska rejält, men det blir ju bara effektivare träning då.