onsdag 21 november 2012

Kattorienterat

Eftersom jag inte riktigt har haft hjärta att lämna vår kattunge ensam alltför mycket, har det inte blivit så mycket träning de senaste dagarna. Men jag klagar inte, för vi har det hur mysigt som helst. Däremot kan jag tänka att det kanske skulle vara smart att skaffa en katt till, så att de kunde ha sällskap av varandra. Men det förslaget gick inte hem hos "regeringen" ;)

söndag 18 november 2012

Veckan som gått

Ojdå, bloggen blev visst lite bortglömd igen. Veckan som gått har bjudit på Crosstraining (inte alls lika jobbigt som Hiit), stakmaskin och två gåggingturer. I går bekantade jag mig med det nya "hemmaskidspåret" PieHi och hur man bäst tar sig dit. Vet någon hur långt spåret är? På en skylt stod 3,1 km och på en skylt stod 3,5 km. Nu väntar jag bara ivrigt på snön.

I kväll blir det gymträning. Men just nu har jag lite svårt att slita mig hemifrån, för vår lilla kattunge Nissie flyttade hem till oss i går! Hon är kelig, lekfull och förstås jättegullig!


måndag 12 november 2012

söndag 11 november 2012

Det tar sig!



Inte riktigt sju träningstimmar kom jag upp till den här veckan, men det ser betydligt bättre ut än de föregående veckorna. Jag är ganska nöjd med att träningen blev varierad också.

lördag 10 november 2012

Taggad



Perfekt väder för en långlänk innan farsdagsfirandet i morgon! Helt sjukt vad jag har fått träningsmotivation av den här träningspausen!

Är det ett tecken?

Kalmar Ironman 2013, någon?

Gymråttan

Jag har haft en ganska så lång paus från spinningen, men i dag tyckte jag det var dags att prova en gammal goding, nämligen lördagsspinningen. I Jeppis gym kan man se sin egen puls på en stor tavla. Pulsnivåerna är blå, grön, gul och röd (som är tyngst). Spinninginstruktören tyckte att i dag skall vi hålla oss på gröna området, men det tyckte inte jag. När jag far på till gymmet vill jag ha fart och fläng och att svetten skall spruta. Sagt och gjort, jag höll mig mest på gula och röda pulsmområdet. Jag drack två vattenflaskor. Tyvärr fick jag känningar i höger knä (mitt löparknä) då jag satt och cyklade.

Så här kan en pulstavla se ut på ett lite större gym.
Efter det bytte jag t-pajta och lade beslag på stakmaskinen, där jag jag stakade en halvtimme. I brist på annan skidträning, så tycker jag maskinen är helt okej, för det är rätt muskler som används. Därefter gjorde jag ännu lite coreträning och höftövningar samt stretching. Vilken gymråtta jag har blivit!

Pippa Middleton, som skidade Vasaloppet i vintras, hade till största delen gjort sin skidträning på en stakmaskin.

fredag 9 november 2012

Simningen

Efter att allt ståhej med flytten lagt sig, tog jag mig äntligen tid att fara till simhallen i går. Jag började med 1 km frisim för att se om de få simtekniklektionerna alls gjort någon nytta. Till min glädje förbättrade jag min tid med fyra minuter! Snabbt gick det inte nu heller, men en klar förbättring var det.

Sedan såg jag simkursledaren och frågade om jag fick låna lite träningsutrustning. Jag testade att simma med handpaddlar och en dolme och efter det tyckte jag att armarna började fungera bättre i vattnet. Det är ju inte några dyra prylar, så jag tror jag skall köpa egna.

Någon Therese Ahlshammar är jag inte, men det går framåt!

torsdag 8 november 2012

Bulldiskussionen

Så var det då åter dags för den universellt förekommande bulldiskussionen på jobbet. Handen upp alla som har haft den! (Tidigare i höst läste jag förresten ett bra blogginlägg av Sandra om samma sak, men jag hittar det inte nu).

Några bullar hade alltså blivit över efter ett möte, och då var det någon som kom på den briljanta idén att jag skulle ha en. Jag ville inte ha någon bulle just då, vilket de andra hade svårt att acceptera. Trugandet accelererade till den milda grad att jag nästan blev rädd att de skulle trycka ner bulleländet i halsen på mig.

Visst, jag vet att jag rör på mig så mycket att jag kan ta en bulle om jag vill. Men grejen var att jag faktiskt inte ville ha en bulle just då. Hellre tar jag då en bulle när jag är jättesugen eller när jag är på kafferep hos någon. Just då var jag mycket mera lockad av det färgglada fruktfatet som stod bredvid. Jag har en känsla av att de andra skulle ha mått mycket bättre om jag bara skulle ha ätit den där bullen. På något konstigt, skruvat sätt.

Mat är en väldigt personlig sak. Alla äter / låter bli att äta vad de vill. Punkt slut.


onsdag 7 november 2012

Lunchlådan

I ett års tid har jag ätit av den vattninga och näringslösa lunchmaten i jobbcafeterian, där de fem samma maträtterna figurerar under tjugo olika namn. När det åter var dags för köttsåsen (med namnet kinesisk gryta, för det var ju några bitar ananas i den), fick jag nog. Dags att börja ta kontroll över vad man stoppar i sig. Dags för lunchlåda! Och hittills går det bra. Jag gör ju ändå någon typ av mat på kvällarna, så det är bara att göra dubbelportion då istället. Både kroppen och plånbokan tackar.

Här skulle det förstås ha passat bra med en bild av en lunchlåda, men man kan inte få allt här i världen.

Johannas bloggtävling

Ultralöparen Johannas blogg fyller år och det firar hon med en tävling. Jag är ju barnsligt förtjust i presenter, så naturligtvis vill jag vara med. Delta du också! Klicka på länken ovan så kommer du till tävlingen.

tisdag 6 november 2012

I behov av träningstimmar

Jag kollade i min träningsdagbok att det verkar som att jag inte får ihopskrapat till 365 träningstimmar i år heller. Detta p.g.a. oktober månad, då jag hann träna bara ynkliga 12,5 timmar! Synd att det inte riktigt går att göra någon längre cykelrunda på racern den här årstiden. Eller går det?

Bild från sommarens 400 km:s runda. Med stor bakdel trampar man långt! :)

måndag 5 november 2012

Högintensivt

 

De senaste två veckorna har jag upptäckt inte mindre än två nya mördarpass på gymmet: Crosstraining på Jeppis Gym och HIIT på Fitness Club. Massor med tunga övningar som får svetten att spruta. Och i HIIT får man inte ens vila ordentligt, för där joggar man då man vilar. Även Bootcamp och Cardio Core på Fitness Club kan rekommenderas för den som vill svettas ordentligt. Håhåjaja, jag orkar nog bara med ett sådant här pass i veckan! Tacka vet jag uthållighetssporter.

lördag 3 november 2012

Uppkopplad!

Nu har vi bott två veckor i vårt nya hem och det värsta flyttkaoset börjar vara upprett. Vi har t.o.m. fått Internet. Nu återstår bara att försöka få det lite mysigt då!

På träningsfronten har det förstås varit ganska lugnt, men några långlänkar har jag lyckats få till. Jag konstaterade i dag att jag börjar vara i toppform för ett halvmarathon, men det är ju lite fel säsong för det just nu ;)