fredag 25 november 2011

Sportshopping

Undrar vad man hittar för spännande sportattiraljer i Åbo då? Ett absolut måste (men det är ju tråkigt) är nya sockor. Sedan skulle jag behöva en springjacka och vintertights, för jag planerar att springa utomhus i vinter. Ett par nya skidbyxor vore också på sin plats, eftersom det ena paret jag har är för stora och det andra är ganska tunna. Jag går och när en dröm om ett par skateskidor, men det blir nog ett alltför dyrt projekt. Sedan är det ju den där landsvägscykeln man borde skaffa i något skede. Ojojoj, så många drömmar och så lite pengar!

torsdag 24 november 2011

Långhelg

På bloggen har det varit tyst på sistone, för tanken på att sätta sig framför datorn efter lång jobbdag har bara inte känts så lockande. I morgon får jag dock ta en välförtjänt pekkasdag, och då skall vi på weekendresa till Åbo. Vi skall shoppa, äta gott, träffa vänner och bara ta det lugnt. Det kanske inte blir så mycket träning, men förhoppningsvis får jag inklämt någon timme, för det finns gym på hotellet.

Den här veckan har jag lyckats åstadkomma en del kvalitetsträning. På måndagen var jag först på en halvtimmes högintensiv spinning med Maria. Kul att få sällskap på träningen! Tyvärr hade jag sovit jättedåligt natten före, men det kändes ganska bra i kroppen ändå. Salen var proppfull med folk, så det var tur att vi hade reserverat plats. Därefter fortsatte jag med en timme BodyPump, och som vanligt lyckades instruktören inspirera mig till i att ta i ordentligt.

I går var det en och en halvtimmes gågging i duggregn som gällde. Jag förundras varje gång över hur bra jag mår av frisk luft och träning, fastän hur vedervärdigt vädret är.

söndag 20 november 2011

Simningssöndag

Jag var nära att svänga om och åka hem då jag sökte en parkeringsplats utanför simhallen i förmiddags. Det var smockat med bilar överallt, men det visade sig att de flesta människorna var inne i Tellushallen.

Jag är riktigt nöjd med dagens simpass, för jag crawlade 1750 meter på en timme. Farten var väl inget att jubla över, men jag tycker jag börjar få bättre kläm på tekniken. Jag har märkt att det går bäst om jag andas vart tredje simtag, dvs. turvis från höger och vänster. Om jag andas bara från höger tenderar jag att förlita mig mera på höger kroppshalva. Jag försökte också få in mera kraft i simtaget som jag gör under vattenytan, för det som man viftar ovanför vattenytan är inte lika viktigt. Krokrörelsen som man skall göra med armen under vattnet lyckas jag inte få till. Rytmen i simningen störs av att jag inte vågar göra en kullerbytta och vända vid kanten. Så den rädslan borde jag försöka övervinna härnäst.

Efter simningen var det så där lagom kul att gå omkring och se ut som en koala, för simglasögonen ger mig enorma märken runt ögonen. Beror det månne på att simglasögonen är billiga eller har jag dem för hårt spända?

Det verkar vara svårt för mig att få ihop mera än fem träningstimmar per vecka nuförtiden. Men kosten tycker jag att jag har lyckats bättre med den här veckan, så förhoppningsvis har jag fått stoppat viktökningstrenden.

lördag 19 november 2011

Inspiration

I dagens ÖT fanns en lång intervju med cyklisten Pia Sundstedt. Hon är tuff!

Jag drar mig till minnes sommarens många och långa cykelturer som avnjöts. Det var tider det! Kanske jag borde satsa mera på cyklingen nästa sommar. Löpning tycks inte vara min grej, men cykling verkar jag ha mera anlag för. Det är väl "lite" för sent att försöka bli stjärna, men en hyfsad placering i Botniacyklingens motionsklass kunde jag  försöka satsa på.

Det tar sig!

I dag då jag var på café med en vän upptäckte vi plötsligt att det började snöa därute! Det var inte många snöflingor som kom, men det är lovande att temperaturen håller sig på minus. Nu kommer vintern, får vi hoppas!

Mot kvällen var jag på ett gåggingpass, där jag gjorde 10-minuters löpintervaller med ca 6 minuters gång emellan. Löpsekvenserna blev i ganska bra fart och pulsen hölls därför också uppe under hela passet. Ca 13,5 km blev det. Det var skönt att ta ut sig riktigt ordentligt med tanke på de få träningstimmar jag har skrapat ihop på sistone.

Eftersom jag har känningar av löparknä, kan jag inte springa igen i morgon. Det är för kallt och halt för att rullskida. Därför hade jag tänkt gå till gymmet, men gissa vad de har för öppettider? Jo kl. 14-19. Öppettiderna överlag i den här stan är under all kritik. Men simhallen är ett undantag, för de öppnar redan kl. 8 i morgon bitti.

fredag 18 november 2011

Omständigheter del 2

"Du får inte duscha i dag", var sjuksysterns dom efter att hon tagit bort stygnet efter det borttagna födelsemärket. Vilket betyder ingen träning, för helst vill man ju duscha efter spinning och BodyPump. Men i morgon kan inget stoppa mig; då ska jag banne i mig träna!

onsdag 16 november 2011

Omständigheter

Eftersom den taskiga dagsformen inte var en begynnande förkylning, hade jag siktat in mig på en springtur i kväll. Detta trots att jag hade stigit upp halv fem i morse, jobbat och suttit fem timmar på tåg. Men eftersom min man tappade bort sin plånbok, som jag letade reda på, varefter jag upptäckte att jag hade låst in nyckeln i lägenheten, blev det ingen springtur i kväll. Hoppas att morgondagen inte blir lika klantig.

måndag 14 november 2011

Taskig dagsform

Det känns lite som att en förkylning ligger och lurar bakom hörnet, för i dag känner jag mig inte i form för att träna. Det blir alltså ingen spinning och BodyPump i kväll.

söndag 13 november 2011

Skärpning efterlyses!

Från och med i morgon är det nya tag med livsstilen. Nu måste jag försöka äta bättre mat, träna mera och göra kortare arbetsdagar. Så det så!

I dag blev det en 20 km:s rullskidlänk. Det kanske inte riktigt kan klassas som en långlänk, men stakmusklerna fick arbeta lite i alla fall.

lördag 12 november 2011

Londonväder

Grått, duggregn, mörkt. Jag kände mig stolt över mig själv som gav mig ut i det här vädret på en springtur. Men jag hade inte något annat val då gymmet stängde redan kl. 16. Jag drog 4 x 4 minuters intervaller utan pulsklocka. I morgon måste jag ut på ett längre träningspass. Kroppen är inte van att vara så här stillasittande. Och nu är jag dessutom på minus i 365-utmaningen!

fredag 11 november 2011

Åhå

Då var vi inne på vilodag nr 3 den här veckan och det börjar bli en ful ovana. Allt detta medan snön lyser med sin frånvaro. I morgon är det fullt program, men jag hoppas att jag hinner och ut och sträcka på benen en stund. Jag har fått lite ont i ryggen av allt stillasittande.

onsdag 9 november 2011

Katarinas känsla för snö

Det är minus 2 grader ute, och min magkänsla säger mig att snart börjar det snöa. Det är nu det händer; det kommer att lägga sig ett tjockt snötäcke som hålls på marken ända till april. Men tills detta fantastiska sker fortsätter jag med min alternativa träning. I kväll har jag gåggat och älghufsat i sakta mak. Mina ben är styva och tycker det vore dags för simning och stretchning. Eller allra helst skidåkning då, förstås.

tisdag 8 november 2011

Träningsfri tisdag

Det blev en träningsfri tisdag igen, för jag satt i jobb till en 17-tiden och sedan var jag i skolan 18-20.30. Hjärnan har fått gympa desto mera då istället.

Men gårdagen blev däremot en riktig träningssuccé! Efter ett trevligt besök av Yvonne, begav jag mig till gymmet för ett BodyPump-pass. Det var en annan instruktör den här gången, och jag tyckte hon var helt fantastisk. Hon var energisk, pedagogisk och inspirerande. Så jag tog i lite mera än vanligt och kände mig jättenöjd efteråt. Så det där blir min nya måndagsrutin: besök av Yvonne och sedan BodyPump.

I morgon blir det antagligen mörkerlöpning, för jag känner att jag vill ut i friska luften nu.

söndag 6 november 2011

Lyckad rullskidåkning

"Vad ska det här bli till?" tänkte jag då jag kollade in den höga pulsen då jag steg på rullskidorna. Pulsen var 110 innan jag ens hade börjat motionera. Början var som väntat trög. Då jag hade skidat de obligatoriska 7 kilometrarna, var det var meningen att jag skulle vända om. Jag beslöt att skida några kilometrar till och efter 10 km vände jag om. Trots att jag hade ganska hemsk motvind, kände jag plötsligt hur kroppen började svara på träningen och jag stakade på hur lätt som helst. Efter de 20 kilometrarna kände jag mig stark och glad. Så en hög puls behöver inte automatiskt betyda ett dåligt träningspass. I det här fallet blev det faktiskt veckans bästa träningspass.

Den här veckan kom jag inte heller upp till sju träningstimmar, utan bara till knappa fem och en halv timme. Jag kände dock att jobbmängden har varit så stor den här veckan, att jag behövde prioritera vilan. Nästa vecka blir det förhoppningsvis mindre jobb och mera träning!

lördag 5 november 2011

Löpning med syster

Äntligen fick jag fara ut och springa med min syster på spånbanan i Nykabi! Sådant ger mig energi. Men det märktes att jag var trött i kroppen, för pulsen var skyhög. Jag förvånades över hur varmt det var. Om det håller på så här rullskidar jag nog fortfarande i januari, känns det som. Var håller vintern hus?

fredag 4 november 2011

Fredagsmör

Jag hann fara till gymmet i går som planerat, men det var bara tack vare att jag hade packat gymväskan före jobbet. Spartan Core var ett ganska roligt pass, fastän vi bara var fyra deltagare. Det handlade om att använda kroppens egen tyngd i styrketräningen. Vi gjorde olika varianter av plankan, Stålmannen, armhävningar och knäböjningar. Efteråt sprang och gick jag 45 minuter på löpmattan. Av någon anledning fick jag jättetrötta fötter då jag sprang, så nästa gång skall jag försöka springa utomhus i stället.

I dag hade jag tänkt fara till simhallen, men de långa arbetsdagarna den här veckan börjar ta ut sin rätt. Jag tror det skadar mera än gör nytta att träna då man är så här trött. I helgen blir det desto mera träning istället!

onsdag 2 november 2011

Spartan Core

P.g.a. annat program på kvällarna har jag nu haft två vilodagar, vilket säkert är välbehövligt med tanke på att jag ännu har sjuka ben efter måndagens styrketräning. I morgon skall jag gå på Spartan Core på gymmet, och jag hoppas att det är precis så tufft som det låter. Innan det hinner jag kanske med en halvtimme på löpbandet. Jag gillar ju bäst att springa utomhus, men då man har tidsbrist får löpbandet duga.