tisdag 26 april 2011

Idag kom paketet

Äntligen kom paketet från ChainReaction! Nu är jag en stolt ägare av ett par Shimano cykelskor med tillhörande pedaler, cykelbyxor, tre par cykelstrumpor och en CamelBak. Och för de som undrar vad en CamelBak är, så ser den ut så här:


Väntar otåligt på att få prova den nya utrustningen!

Trött på styrketräning

Nää, det här fick bli det sista styrketräningspasset för i sommar. Det var rent av tråkigt ikväll. Jag får försöka göra lite mag- och ryggövningar här hemma istället. Det är alltför vackert vårväder för att svettas inne på ett gym just nu.

måndag 25 april 2011

Förra veckans träning

Måndag: Kettlebell + promenad
Tisdag: Cykling 35 km
Onsdag: Löpning 7,8 km, simning 400 m, vattenlöpning 15 min.
Torsdag: Vila
Fredag: Cykling ca 63 km
Lördag: Simning 1 km
Söndag: Löpning 13,5 km

Total träningstid: 09:44:40.

Jag är riktigt nöjd med träningen förra veckan. Cykeldistansen blev den längsta hittills, simningen gick lättare än förut och gårdagens springtur gick i ganska bra fart fastän vi gåggade. För att inte tala om hur härligt väder det har varit!











Två svettiga systrar kisar mot solen på gårdagens springtur.

lördag 23 april 2011

Drömsemester

Onsdagens program av TV 3:s Semesterduellen (ett program där två helt olika familjer skall semestra tillsammans två veckor) var riktigt intressant. Den ena veckan var nämligen en triathloninspirerad träninssemester på Fuerteventura. På hotellet hade de riktiga träningssimbassänger och en stor cykeluthyrning.

Jag drömmer om att få åka på en riktig träningssemester någon gång. Visst är det skönt att bara slappa på stranden också, men tänk vad underbart att få vara ute och cykla eller springa i bergen! T.ex. Apollo ordnar Triathlonträningsveckor och Springtime har olika sorts träningsläger. En gammal hederlig cykelsemester skulle inte vara helt fel heller.

fredag 22 april 2011

Påskcykling

Jag måste medge att det inte är en av mina starka sidor att ta hand om mina grejor. Detta gäller tyvärr också min träningsutrustning. I morse skärpte jag till mig lite, och tog bort klistret från skidorna och försökte putsa upp cykelkedjan. Jag lyckades också ställa fram cykelsadeln lite, vilket mina axlar och ben tackade mig för sedan på cykelturen.

I 10 graders värme och strålande solsken cyklade jag iväg mot Replot. Inne i byn försökte jag ringa min träningskompis Pernilla för att fråga om hon ville göra mig sällskap. Eftersom hon inte svarade begav jag mig vidare, men då ringde hon tillbaka och meddelade till min glädje att hon gärna kommer med. Jag vände om för att möta henne och så blev det lite Replot-sightseeing. Därefter cyklade vi vidare mot Björkö och vände om efter Björkö campingen.

Då jag svängde in i hemkvarteren konstaterade jag att jag var några minuter från tre träningstimmar, så då tog jag en extra runda runt "Potten". Eftersom gps:en hade en dålig dag vet jag inte exakt hur lång hela rundan blev, men enligt Google maps blev det ca 63 km. En rolig och solig dag var det i alla fall! Det här var första gången som jag tyckte det var riktigt roligt att cykla, så det bådar gott inför sommaren.

onsdag 20 april 2011

Påskhelgen

Eftersom min käre sjöman är och jobbar, blir det att försöka fylla påskhelgen så gott jag kan med olika aktiviteter. Det lär skall bli vackert väder i helgen, så det finns goda förutsättningar för lyckad utomhusträning. På fredag eller lördag tänker jag åka ut och cykla, kanske en 50 km. Sedan på söndag eller måndag hoppas jag på en liten löptur med min syster (som inte alls har anammat det här med gågging. Hjälp!). Troligen tar jag en vilodag imorgon, för tänk vad mycket jag hinner träna på de fyra lediga dagarna. Men visst skall jag göra annat också under ledigheten. För det finns ju faktiskt annat i livet också än träning  :)

söndag 17 april 2011

Denna veckas träning

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Cykling 17 km
Torsdag: Cykling 32 km
Fredag: Simning 1 km & vattenlöpning 15 min.
Lördag: Vila
Söndag: Gång & löpning 7,3 km

Total träningstid: 4:43:26 = Återhämtningsvecka.

Nästa vecka blir det nya tag!

fredag 15 april 2011

Cykelsäsongen inledd

Den här veckan har jag invigt min nya cykel. Mitt första intryck är att det är en bekväm cykel som går fort, bara man orkar trampa. ;) Det där med att ställa in sadeln och styret verkar vara en hel vetenskap för sig, för jag har ont lite här och där, bl.a. i axlarna. Men så småningom skall det väl ordna sig. Igår var jag till Replotbron och beundrade utsikten.


Den här veckan tar jag det för övrigt ganska lugnt, för söndagens gång-marathon tog verkligen på krafterna. Det var först igår som jag började piggna till igen. Imorgon skall jag försöka mig på att "gågga" lite.

måndag 11 april 2011

Denna veckas träning + "gåggaton"

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning 7,3 km, simning 700 m, vattenlöpning 15 min.
Onsdag: Motionscykel + styrketräning 80 min.
Torsdag: Siming 1000 m
Fredag: Vila
Lördag: Spinning 30 min., BodyPump 45 min.
Söndag: Gång + löpning 42 km

Total träningstid: 11:00:35, vilket betyder att jag ligger på plus med träningstimmarna igen!

Igår var det dags för gång-marathon, eller "gåggaton". Det var Matias som höll i trådarna för detta och hade ritat en fin runda som startade i Lillby och gick via Lappfors och Esse. Vi varvade rask promenad med löpning. Totalt sprang vi ca 12 km, vilket jag tycker inte var så illa.

Efter ca 30 km började mina ben bli ordentligt trötta, särskilt höfterna. Sluttiden blev 05:56:25, så vi klarade 6-timmarsmålet galant. Det var en riktigt rolig dag i bästa tänkbara väder. Det enda irritationsmomentet var mitt dryckesbälte - ett sådant där termosbälte för skidåkning - som inte fungerade så bra att springa med. Det blir nog att köpa en CamelBak nu...


I mål! Jag är inte så nöjd med hur jag ser ut på den här bilden, men jag måste ändå visa outfiten: dubbla springtights, benvärmare och springjacka. Solglasögonen fungerade jättebra att springa med!

Och hur är känslan idag? På ena hälen har jag en gigantisk blåsa, fossingarna är lite svullna, och jag känner mig allmänt trött. Men det kunde vara värre! Nu blir det att vila lite inför cykeldebuten denna vecka.

lördag 9 april 2011

Uppladdning

Imorgon gäller det: 42,2 km "gågging" med start i Lillby. Som uppladdning har jag varit på SpinBodyPump75 på Wasa Sports Club, samt ätit lchf-pizza och mandeläpplen. Morgondagens matsäck kommer bl.a. att bestå av något som jag saknade på Vasaloppet, nämligen saltgurkor. Hur man kan ordna ett långlopp utan saltgurkor övergår mitt förstånd.

Det var för övrigt nostalgiskt att vara tillbaka på Wasa Sports Club igen. Jag inledde ju mitt motionerande våren 2008 genom att bli medlem där. Idag kunde jag konstatera att jag trivs nog bäst motionerandes i skogen nuförtiden. Och styrketräningen gör jag helst på ett ädelt, gammalt gym dit man får köpa engångsbiljett för en billig peng.

fredag 8 april 2011

Inspiration

Två rikssvenska bloggare jag brukar följa på nätet skall ta sig an en riktig utmaning imorgon: Täby Extreme Challenge (TEC). Miranda och MarathonMia skall springa ultraloppet som är 100 miles, dvs. 160 km. Tuffa brudar minsann! Själv har jag också en utmaning i helgen: att "gågga" ett marathon. Inte lika extremt, men säkerligen tungt.

torsdag 7 april 2011

Mellanårstid

Jag måste erkänna att sist jag var och skidade (30.3) tänkte jag faktiskt: "Nej, nu börjar jag bli trött på det här". Men efter en vecka av regn och värme saknar jag skidåkningen oerhört mycket! Bara det där att få vara ute i friska luften någon timme och njuta av naturen är något jag längtar efter. Jag kan inte börja springa långa pass nu genast, för då förstör jag säkert benen. Så tills våren behagar infinna sig på allvar tränar jag lite allt möjligt: löpning varvat med gång, styrketräning, motionscykel och simning.

Jag hoppas att de börjar sopa vägarna rena snart, så att jag kan bege mig ut med min fina cykel. Vi skall beställa en del grejor från Chainreaction också. Det blir pedaler, cykelskor, cykelshorts och strumpor. Egentligen skulle jag också vilja ha en CamelBak för längre cykel- och springturer, men det får bli en senare investering.

För övrigt kan jag konstatera att mars ändå blev en ganska lyckad träningsmånad med över 34 träningstimmar, vilket är rekord. Det känns som att jag mest vilade och åt efter Vasaloppet, men kanske det inte var så ändå. På semestern blev det för övrigt slarvat med maten, så nu har jag börjat begränsa sockerintaget. Man faller så lätt in i sockerberoendet igen.

Helgen kommer att gå i träningens tecken, vilket är ganska vanligt de gånger min man är på sjön. På lördag har Wasa Sports Club öppet hus, och då skall Pernilla och jag gå på SpinBodypump75. På söndagen är det planerat att Matias och jag skall promenera ett marathon. Vi hoppas på pigga ben och vackert väder!

söndag 3 april 2011

Denna veckas träning

Måndag: Löpning + gång 11 km
Tisdag: Vila
Onsdag: Skidåkning 14,5 km
Torsdag: Gång + löpning 9,8 km
Fredag: Vila
Lördag: Motionscykel + styrketräning 105 min.
Söndag: Promenad 15 km

Total träningstid: 08:09:51

Snön har börjat regna bort här i Vasa, så det kan hända att vinterns skid-km stannar på 828,5 km. I onsdags då jag var och skidade kändes det faktiskt som att det är dags för våren att komma nu, för jag vill börja motionera med annat också.

Det har blivit ganska mycket gång blandat med löpning den här veckan, för jag håller på och förbereder mig inför ett eventuellt "gång-marathon" nästa helg. Överlag har jag tagit det lugnare den här veckan, för jag har känt mig lite trött. Nästa vecka blir det nya tag igen!

lördag 2 april 2011

I väntan på våren...


Här är min nya cykel: Nishiki Comp 2010 (en racerhybrid). Smält, snö, smält, för nu vill jag ut på vägarna och cykla!