tisdag 12 juli 2011

Drömmen om Triathlon

Om jag någon gång får ordning på min simteknik skall jag vara med i triathlon. Och då kunde man ju börja så där lätt med en olympisk distans, dvs. 1500 simning, 40 km cykling och 10 km löpning. Vad sägs om Stockholm Triathlon? Men det får nog bli ett annat år i så fall...

14 kommentarer:

  1. Oj nu får man passa sig så vi inte plötsligt planerar en "pröva inofficiellt på Triathlon"-dag, lika som vi gjorde med marathondistansen... Ja skulle det inte var för simningen så... Iofs måste ju 1500 meter vara möjligt?

    SvaraRadera
  2. Nämen vilken bra idé! ;)

    Jag hade faktiskt planerat att göra ett litet triathlon vid villan i sommar. Jag har två till som jag tror kunde vara intresserade (visst, Åsa och Pernilla?). Nackdelen är att det är 5 km grusväg till vår villa i Monäs, så då går det inte så bra med cyklingen. Om inte du tar Surlyn och jag frågar snällt om jag får låna Patriks cykel förstås.

    Det skulle ju gå att göra sprintdistans också, dvs. 750 m simning, 20 km cykling och 5 km löpning. Eller motionsdistans, där simningen är bara 400 m. Men nog är ju 1500 simning helt överkomligt också, bara man tar det lugnt. Jag brukar bara få kramp i benen efter 1000 m. Eller så hittar man på helt egna sträckor.

    SvaraRadera
  3. Sema över sundi 3 gang, så har ni e. Fast tå lämnar ni på Vexä sidon. Å he vill man it.:):) Susse

    SvaraRadera
  4. Idel goda idéer på bloggen idag! :) Vill du komma med?

    Men nog är det lite läskigt att simma över sundet. Jag hade tänkt mig att simma runt en boj typ 10 gånger. Kanske man kunde starta på Monässidan och simma över sundet 2 gånger. Någon frivillig kunde komma bredvid med roddbåten för att upprätthålla säkerheten. Sedan kunde man ta en cykeltur i nejden. Sedan återvända till startplatsen och springa till, på och från Storsandsbanan.

    SvaraRadera
  5. Jag blev så inspirerad av det här nu! Men kanske det vore mest praktiskt ändå att göra ett "Jeppis triathlon"? Man tycker ju att de borde ha en uppmätt sträcka i vattnet vid någon strand där de har simskola, t.ex. vid Gamla hamn?

    SvaraRadera
  6. Ja och så finns det ju simhallen med sin uppmätta distans. :)

    SvaraRadera
  7. jepp, e va ju hede jag tenkt me i vintrast, men så krockar e me midnattsloppet, men e annat år ;)

    Men nåo sko e jo måst ga ti lag e "jeppis Triathlon" å, måst ju finnas annat folk å som ji intressera...

    SvaraRadera
  8. Matias: Men simhallen har stängt till 14.8, så då blir det först efter det i så fall.

    Pernilla: Säkert går det att samla ihop några sportnördar!

    SvaraRadera
  9. ska vi ta å bok in e ti nästa år?
    vi har ju ett år på oss at trän tå iaf...

    SvaraRadera
  10. Tack, men jag simmar inte.:)
    Sis

    SvaraRadera
  11. Pernilla: Nog kan man ju ha det som ett mål, men jag lovar inget. Det är länge tills nästa sommar...

    S: Tss, ingen ursäkt!

    SvaraRadera
  12. Jag märker att det blir nog att börja simma i simhallen i sommar... Nånstans finns ju nog en dröm om att klara en inofficiell (alltså på egen hand bara) Ironman nångång. Cykla 180,25 km och springa 42,195 km borde man ju klara på någon vänster men att simma 3,86 km innan det är nog lite knepigt då tekniken är så urdålig att till och med 100 meter känns som ett halvt simpass.

    SvaraRadera
  13. Roligt! Det är väl bara att knega på, så börjar det nog gå lättare med simningen. Jag drömmer ju också om att bli en Ironman.

    Man tycker ju att Jakobstads simmare kunde börja simteknikkurser för vuxna (som Vasa simsällskap har), så skulle man ha lite bättre förutsättningar.

    SvaraRadera
  14. De brukar nog ha simteknik kurser för vuxna i Jakobstads simhall!!! Hälsn Syster A-L

    SvaraRadera